Ett dygn i lyx på hälsingevis

Vi räknar med att du anländer någon gång mitt på dagen till Orbaden Spa & Resort, ett spahotell i hjärtat av Hälsingland. Det är lätt att komma hit. Reser du med tåg möter vi dig gärna vid stationen i Vallsta för en kort transfer till Orbaden. Här checkar du in och lämnar ifrån dig eventuell packning utöver vad du kommer att behöva för en behaglig vistelse i skogen. För det närmaste dygnet, behåll bara en liten ryggsäck med en necessär, bekväma kläder och rejäla skor.
Vår guide kommer att möta dig vid hotellentrén och berätta mer om Orbaden och dess fascinerande historia som kurort. Vi kommer att ta en kort promenad till Orbadens eko-odling och samla råvaror till kvällens middag. Hur mycket av olika sorter beror lite på säsong och vår kocks matlagningsplaner för kvällen.
Från eko-odlingen vandrar vi (30 minuter) till Hälsingebordet där du serveras en välkomstdrink medan kocken berättar vad som ska hända under kvällen. Hon kommer att omsorgsfullt lära dig att laga din kôlbulle över elden. Tillsammans komponeras vi sedan vår middag av lokalproducerade råvaror och grönsaker, kanske i sällskap med godsaker som vi kan ha hittat utefter stigen på vandringen i skogen uppför berget. Smaklig måltid!
Skulle det vara dåligt väder förflyttar vi oss i stället till brasseriet i närbelägna Stormare bryggeri. Oavsett vilket väder vi bjuds den här kvällen, gläds vi åt att se dig delta i vår kulinariska resa i hälsingetradition. Upplevelsen av din middag vill vi förhöja med lokalproducerad öl eller alkoholfria drinkar från naturens skafferi.
När middagen rundats av kommer du att få en uppfriskande vandring (30 minuter) upp för berget för övernattning hos Bergaliv Landscape Hotel. Här, i bekväma hotellrum (våra lofthus), högt ovan trädtopparna ger vi dig möjlighet att lämna tingens värld, dra ner på tempot och fyllas av nya krafter.
Ta dig god tid på morgonen, lyssna på fågelsången och ät din frukost i lugn och ro på plats i lofthuset. Vid 11-tiden på förmiddagen promenerar du (45 minuter) tillbaka till Orbaden Spa & Resort där du bjuds på lunch i den högklassiga restaurangen med storslagen utsikt över Ljusnan, Orsjön och de blånande bergen. Efter lunchen är du välkommen till spa med bastu och pooler invid stranden.
Kanske blir du frestad att stanna ett par nätter på spahotellet? Välkommen! Orbaden har mycket att erbjuda.

Minst 2, högst 6 deltagare. Pris från 9 000 kronor per person